dimarts, 5 de maig del 2015

Hem rebut la visita de dos grans escriptors: Pere Martí i Salvador Comelles



Aquest curs hem rebut la visita de dos escriptors de literatura infantil i juvenil de reconegut prestigi: en Pere Martí i Bertran i en Salvador Comelles Garcia (*), autors de les dues obres que hem llegit a classe aquest curs (bé, llegir llegir n'hem llegit moltes més, però aquestes les hem treballat especialment). Són aquestes dues:


             

La primera, "Les tortugues de l'àvia", és una novel·la on una colla d'amics, la Colla de l'Arca, decideix preocupar-se per la defensa dels animals i acaba ensopegant amb unes tortugues protegides però… en mans de l'àvia d'un del grup. Què faran? Haureu de llegir la novel·la per a descobrir-ho.
La segona, "Paraules amb cap i peus", és un deliciós llibre de poesia on tots els poemes tenen a veure amb expressions relacionades amb parts del cos:  el coll d'una ampolla, la boca d'una cova, el peu d'un llum… Però no us penseu que és tan senzill. El seu autor els ha convertit en uns poemes divertits i molt enginyosos, on sovint els objectes prenen vida.

Hem tingut la sort que els dos escriptors hagin pogut venir a la nostra classe per a parlar amb ells sobre les seves obres i la feina d'escriptor. Ells ens han descobert molts petits detalls de com es fa un llibre, des que tenen la primera idea, fins que l'acaben entregant a l'editor perquè ho converteixi en un llibre de totes totes, amb il·lustracions i tot (del Francesc Salvà i la Mariona Cabassa). També ens han aclarit conceptes com l'enfoc realista o fantàstic, el punt de vista, el vocabulari que trien per a escriure, la mètrica, el ritme… i un munt de coses més!

Als dos els hem entregat un petit detall com a agraïment a la seva visita. I al final ens han pogut dedicar els seus llibres. Gràcies, Pere i Salvador, sou uns escriptors fantàstics! Esperem poder seguir gaudint dels vostres llibres.






(*) Agraïm des d'aquí la bona disposició de Pere Martí per a venir a la nostra escola. La visita de Salvador Comelles ha estat possible gràcies al programa "Autors a les aules" de la Institució de les Lletres Catalanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada